レシピ

Chocolate Peppermint Pu-erh Glacier

Updated: 2025-03-13
チョコレート ペパーミント プーアール を購入する

Like a soda fountain favorite of yesteryear, this autumnal cream float is indulgent and silky smooth. This deliciously unexpected beverage features our beloved seasonal blend, Chocolate Peppermint Pu-erh, which combines the creamy flavor of Pacific Northwest grown peppermint leaves with rich cacao nibs, aged pu-erh and flavorful orange peel.

Chocolate Peppermint Pu-erh Glacier

材料

  • チョコレート ペパーミント プーアール シロップ* 57g

    (下記 「*チョコレート ペパーミント プーアール シロップの作り方」 をご参照ください)⁠⁠

  • トニックウォーター 100g
  • 生クリーム 14g
  • オレンジピール⁠(飾り用)お好みで

作り方

  1. ロックグラスいっぱいに氷を入れる。
  2. そこへトニックウォーターとシロップを注ぐ。
  3. カクテルシェイカーに生クリームを入れ、なめらかになるまで15~20秒ほどよく振る。

  4. 「2」へ生クリームをトッピングする。

  5. お好みでオレンジピールを飾り付けしたら完成。

*チョコレート ペパーミント プーアール シロップの作り方

材料

  • No.95 チョコレート ペパーミント プーアール サシェ3包
  • ブラウンシュガー 大さじ2
  • 熱湯 450g

作り方

  1. サシェとブラウンシュガーをボウルに入れ、熱湯を注ぐ。
  2. 15分間抽出する。
  3. 冷ましたら完成。